16 mars 2013
16:00

Bollmora BOIS

Referat: Västerhaninge IF - Bollmora BOIS

Seger mot Bollmora BOIS. Västerhaninge kom till spel med en helt ny backlinje allt p.g.a skador och arbete. Backlinjen för dagen anförda av Akif och Krille skötte sig utmärkt. Västerhaninge radade upp chanser under första 20 minuterna. Riktiga "monsterchanser" men bolluslingen ville inte in i mål. Istället tar Bollmora ledningen med 0-1. Det kändes verkligen som ett rån att Västerhaninge låg under i halvlek.

I halvlek var vi övertygade om att om vi bara fortsatte trycka ner Bollmora så skulle målen komma. Vi fick även bygga om backlinjen då Packe fick kliva ner ett snäpp i banan. In kom Joel på mitten och som han kom in. Hanskapade farligheter i parti och minut till sina lagkamrater. En riktig revansch på förra veckan mindre bra insats. Målen skulle komma, Bollmora orkade inte stå emot. Ett tag var det spel mot ett mål. Fatih kommer in istället för Gusten. Gusten som gjorde debut i V-H tröjan med den äran. Fatih har varit inne i 30 sekunder då Seif drar bollen i stolpen som den notoriske målgörare Fatih är kommer bollen ut till honom och Fatih rullar enkelt in kvitteringen. Avspark VH vinner bollen ned till Krille, långboll, nickskarv av Adam till Seif som springer igenom och rullar in ledningsmålet. 3-1 kommer sju minuter senare då Ümut lägger fram bollen till Seif som axar ifrån Bollmoras backlinje och behärskat lägger in bollen. I och med 3-1 målet känns matchen avgjord. Joel har två bollar i virket. Irvin har en virket och massor med fler cahnser. Nille får dagen till ära kliva ner och spela mittback tillsammans med Packe. Bollmora reducerar till 3-2 när det återstår några få minuter på en hörna.

En väl genomförd match av hela laget. Det är farligt att inte stänga matcher när man skapar så enormt många klara målchanser det är lätt att man blir straffad då. Ett extra plus till Joel på mitten som spelade förståndigt när han kom in i halvlek. Vi bör nämna Ömer som återigen gjorde en riktigt bra match som ytterback. Skall även ge ett plus till Ümut som verkligen spelade stabilt på den för dagen ovana positionen ytterback. Seif 2 mål och 1 ass riktigt bra. Nu får det vara nog med superlativ, vi ser fram mot en bra träningsvecka och ny match nästa helg.